En del av Latin Reiser
En magisk reise

Befolkning i Mexico

Mexicos befolkning er kjent som en multikulturell nasjon helt fra kolonitiden da Spanioler, indianere og afrikanere levde i samme territorium, men i dag er det en enda mye mer kompleks kombinasjon av de tre grupperingene.

Mestizene er den mest dominerende folkegruppen, men det finnes fortsatt 62 etniske rene indianske grupperinger på tilsammen 12 millioner mennesker. De viktigste er Chinanteco, Chontal, Huasteco, Huichol, Kiliwa, Mame, Masateco, Mayo, Mixteco, Raramuri, Tarasco, Tononaco, Tzotzil, Yaqui, Zapoteco osv.

Det er også kommet mange tilflyttere til Mexico fra forskjellige deler av verden, og spesielt dominerende er folk fra USA, Spania, Tyskland, England, Cuba, Kina, Russland, Japan og fra flere land i Sør- og Mellomamerika. Områdene med flest utenlandske innbyggere er Baja California, Jalisco, Mexico By, Tamaulipas og Chihuahua.

 I følge folketellingen i 2010 er antall innbyggere i Mexico på 112 336 538 hvorav 78% bor i urbane strøk og 22% i utkantstrøk.

poblacion1

Besøk Latin Reiser sine hjemmesider for gruppereiser og skreddersydde reiser til hele Latin-Amerika!Besøk latinreiser.no her
+